Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Vy to dáte. Věřím, že mnozí Vám již nyní závidí. Držím pěsti a zvyšuji Vám karmu.R^

0 0
možnosti
VP

Mirku, děkuji za podporu. Mějtese fajnově … :-)

0 0
možnosti
Foto

Vítku, klobouk dolů, snad je víc takových jako jste vy. Všechno se to podaří. My taky jednu dobu z cácorky šíleli, než se nám podařilo najít důvod. Naštěstí nebyl doma, tak byla náprava pro nás snazší.

0 0
možnosti
VP

Jano, děkuji za ocenění :-). Okolnostimne nutí začít být vědomým rodičem. Objednal jsem nějaké knihy, zaměřímpozornost na to, abych pochopil, co se děje, tak věřím, že to dám :-) Hezké dnypřeju ...

0 0
možnosti
Foto

Přeju hodně vytrvalosti a pevné nervy...:-)

0 0
možnosti
Foto

R^! Bohu díky za tyto články.

0 0
možnosti
JM

Tak zase je třeba nesměšovat objektivní výchovnej problém a objektivní problém zdravotní. Pokud je dítě psychiatrický, tak mu svejma snahama můžete taky uškodit. Na druhou stranu, postup hledat problém nejdřív u sebe je dobrej, takový problémy se pak nejsnadněji odstraňují.

1 0
možnosti
Foto

Kde začíná "psychiatrický " problém? - objektivní testy neexistují.

Česká psychiatrie se stále neprobrala z dob komunistických. Pokud se v ČR řekne psychiatrický problém, tak se má automaticky za to, že jediným řešením jsou psychofarmaka, což je naprostý nesmysl.

V naprosté většině případů se jedná o neschopnost poradit si s nějakou emocí, anebo s jejím příliš prudkým nástupem. Tento problém nikdy nemůže být vyřešen chemií působící na mozek. Centrální nervovou soustavu lze všelijak zatlumovat, ale vždy je to polovičaté řešení. Dotyčný pak zcela zákonitě není schopen plnohodnotně prožívat vztahy - neboť nemá k dispozici určitou škálu emocí.

0 0
možnosti

Nejen vaše dítě je rozmazlené, to, co dnes vídám, je úplná epidemie.8-o Ale nevím, do jaké míry se vám náprava podaří, něco půjde, ale něco už ne. Doufejme, že to, co půjde, bude stačit.

1 0
možnosti
VP

Andreo, to je epidemie tolerancea lásky bez hranic … musíme "přitvrdit" a přitom být vlídní a laskaví … chce tobožskou trpělivost a další božské vlastnosti.

0 0
možnosti
Foto

R^ Díky za to, co jste napsal. Pojal jste to správně, sebekritika je vždy přijata lépe než kritika, Vaše povídání nutí k sebereflexi, karma.

1 0
možnosti
VP

Marcelo, děkuji za karmu,snad mi to zlepší vesmírnou karmu :-)

Kritika je dobrá (když jí nenímoc najednou).

Hezké dny … :-)

0 0
možnosti
EN

Držím palce, první krok máte za sebou. Není jednoduché přiznat si, že za problémy vlastního dítěte jsou jeho rodiče. Mám bezvadného pubertálního(16) syna, ale vždycky to tak nebylo, měl výrazné problémy s chováním ve škole před lety.  Trvalo nám, než jsme si přiznali, že ten náš uzlíček, je nesnesitelně rozmazlený syčák. Začali jsme to řešit, ale sami bychom to nezvládli, pomohli nám úžasní psychologové a speciální pedagogové z SVP v Domažlicích, jsme jim moc vděční. Základ byl, že změnu chtěl i syn a tak spolupráce byla všestranná. Nemohu doporučit nic jiného než lásku, pravidla a důslednost. a podporu celé rodiny.:-)

0 0
možnosti
VP

Evo, děkuji za příspěvek,

Sice je to těžší, ale je to osvobozujícípřiznat, že za problémy dětí jsou jeho rodiče. Člověk pak nehledá pomoc venku.

I moje laická diagnóza zní "rozmazlenost".Teprve když vidím, do jakých rozměrů to narostlo,  nutí mne to něco s tím dělat.

Hezký den:-)

0 0
možnosti
DS

Karma za prozření. Radu ale nemám - sama mám 10-ti letého syna a už jsem zjistila, že co jsem ho nenaučila doteď, těžko doženu. Takže jen trnu a čekám, zda jsem ho vychovala dobře (zatím se zdá, že ano, ale zdání často klame, že...)

Držím palce, ať se podaří najít tu "zlatou střední" cestu!

0 0
možnosti
VP

Děkuji za povzbuzení Dano. Jedenmůj kamarád říkal, "na dobrou věc není nikdy pozdě", to se mi líbí. Ataké si uvědomuji, že jednoho dne naše děti vezmou svou výchovu do svých rukoua začnou se sebe vychovávat. A mohou sami napravit to, co jsme nezvládli.

Ať se nám daří :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1976x
Hledám a zažívám Zdraví a Štěstí a podle toho i píšu ...

Spolu s Mínou píšeme o štěstí … Šťastní lidé

Další zápisky si můžete přečíst na osobnějším blogu DeoSum.Com

Můj byznys: Osobní byznys … Živte se tím, co milujete

Šířím myšlenku poctivých peněz.

(Některé kliparty Copyright © 1999 Corel)

Seznam rubrik