Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Autore, a to je cena za 2 a půl měsíce (fakturační období 1.7.2012 - 18.9.2012), kdežto od té Pražské plynárenské je to za rok!

ČEC je pro ni spolehlivě nejdražší dodavatel.

Zkusil jsem zadat její údaje (spotřeba plynu 84 kWh/rok, distribuční oblast Praha) do kalkulačky http://www.energiejenda.cz/KPPX.php

a vyšlo mi (v aktuálních cenách, vztaženo na rok):

!

České Energetické centrum s.s. STANDARD PLUS ............... Kč 2856 Nejlevnější: Obecní plynárna s.r.o Český Krumlov ......................  Kč 878. Takže je na vás, abyste řekl babičce, kolik u koho stojí plyn. Nenechávejte to na podomních obejdech, jim jde jen o provizi a nikdo to za vás neudělá!

0 0
možnosti
VP

Dobrý den,

Vyúčtování je za téměř 17 měsíců, je toposlední strana, na které je i detailní vyúčtování za 2 a půl měsíce. Takže ta částka je celková za  téměř 17 měsíců. I tak je to síla.

0 0
možnosti
JJ

Podomní obchodníci výhodné smlouvy nenosí a ČEC v drahotě plynu štychlo dokonce i RWE.

Babičce vyberte dodavatelele plynu a elektřiny sám, na webu máte spoustu srovnávacích kalkulátorů.

Třeba http://EnergieJenda.cz

0 0
možnosti
AT

Celý problém je schovaný v extrémně nízké spotřebě plynu za rok (pravděpodobně na plynu jen vaří). Paušální poplatky pak významně ovlivní celkovou cenu. Obecně platí, že u takto nízkých odběrů se většinou nevyplatí měnit dodavatele. Nebo ano, ale nechat si to někým znalým a nezávislým dobře spočítat.

Toto samozřejmě "bába" neví a my těžko můžeme chtít, aby to věděla, případně si to vygůglila. Ten agent se zachoval velmi sprostě a s vidinou mrzké provize vědomě uvrtal důchodkyni do nevýhodné smlouvy. Kdyby se nejednalo o tak malé částky, stálo by zato ho popotahovat po soudech za uvedení mylných informací. Takže jediná rada staále platná: VŠECHNY agenty s teplou vodou skopnout s rozběhem ze schodů. Dříve chodili prodejci ovčích dek. Dnes prodejci energií ale verbež je to stejná.

4 0
možnosti
JL

Co Jirka Libeňský, to d*****?

1 0
možnosti
AK

Já tedy nevím, ale poskytovatele elektriny mám už třetí rok jiného. Tedy kazdy rok je jiný! Je pravda že máme smlouvu s firmou, která se stará o to, aby vyhledala co nejvýhodnějšího poskytovatele a za to  mu zaplatíme neco z úspory, ale pořád mi to vychází tak, že oproti platbam pred tremi roky je to uspora jedne mesicní platby. A to nemluvím o tom, ze se porad zdrazuje a my stále platíme mene nez pred tremi roky.

2 1
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1976x
Hledám a zažívám Zdraví a Štěstí a podle toho i píšu ...

Spolu s Mínou píšeme o štěstí … Šťastní lidé

Další zápisky si můžete přečíst na osobnějším blogu DeoSum.Com

Můj byznys: Osobní byznys … Živte se tím, co milujete

Šířím myšlenku poctivých peněz.

(Některé kliparty Copyright © 1999 Corel)

Seznam rubrik