Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

OtsOn

10. 6. 2011 0:53
Knížky nepomohou

Tantra dle mých zkušeností není o načtené teorii, je o hlubokém poznání sama sebe prožitkem - a to bez někoho, kdo už to umí a ze začátku člověka vede, nejde zvládnout (kromě snad několika osvícených). Tantrická masáž je "jenom" jednou z mnoha částí tohoto poznání. To, jestli to není prostituce a to, jestli se po masáži můžete podívat partnerovi do očí, je o motivaci na obou stranách. Kvalitní masér či masérka opravdu jde (a dokáže) do masáže s cílem s láskou pomoci, uvolnit a prozářit a nikoliv "uspokojit". Masérka musí Tantru žít a být na to zralá - a to se za týden či víkend v nějakém kursu nenaučí. Bohužel těch s týdenními čí víkendovými kursy či jinak nezralých je až moc. A z druhé strany, pokud jde člověk na masáž s cílem si užít a jen čeká jako struna na vyvrcholení, tak to také není ono. Když ale chce naslouchat sama sobě (a o to hlavně jde), tak je to jiná. A kromě toho, u dobré masáže s dobrou motivací k vyvrcholení často ani nedojde - je to hodně podobné meditaci:-)

0 0
možnosti

milinek

6. 6. 2011 17:10
50%

Tady je to o penězích.  Zaplať a uvidíš 8-o. Pokud jsou partneři kteří se chtějí  tantrické milování nepotřebují kurzy ani masáže, ale duchovní cesta,láska a víra je k tomu sama dovede. Bohužel, né každému se to podaří, protože to chce hodně lidí  rychle a teď hned. Proto ty kurzy a masáže, které mají pořád plno. Napište mě, naučím Vás to o 50% levnějí než na masáži :-)

0 0
možnosti

Vítek P.

7. 6. 2011 9:14
Re: 50%

Jak jste sám napsal … nepotřebují kurzy ani masáže …

Ale ze zvědavosti se zeptám, co že mi to vlastně nabízíte?

:-)

0 0
možnosti

corydoras

6. 6. 2011 13:26
Další blud.

Lidi jsou v podstatě neuvěřitelný čuňata, přesycený zážitky, dojmy, falešnými emocemi a adrenalinovými sporty. V zoufalé snaze za dalším a ještě intezivnějším zážitkem si čas od času jeden či dva zastaví a přemýšlí kam dál. Ale zpět se jim nechce a tak aby si zachovali alespoň poslední zbytky sebeúcty obalí svůj pocit studu a hanby do duchovního hábitu, který jim dá pocit výjimečnosti ,výlučnosti a sebeúcty. Ten zbytek tupého stáda se toho z nedostatku vlastní invence chytne a šíří ten bludný blábol napříč sociálními skupinami. Článek poměrně výstižně definoval ubohost a směšnost jednoho z mnoha absurdních "duchovních" blábolů zaměřených na uspokojování vcelku normálních a běžných potřeb: pocitu sounáležitosti, něhy, porozumění a kontaktu.

Navíc jsem si téměř jist, že tantrické masáže vymysleli a v praxi uvedli v západním světě převážně hnusní tlustí a relativně nehezcí lidé, kteří by se k uspokojování výše popsaných potřeb dostali přirozenou cestou jenom velmi obtížně.

0 0
možnosti

Vítek P.

6. 6. 2011 16:10
Re: Další blud.

Dobrý den, neházím lidi do jednoho pytle, každý je jen takové čuně, jaké si sám dovolí být. Každopádně jste dobře vystihl, že člověk obalí pocit studu, aby mohl dělat některé věci. Nakonec uvidí, jestli našel to, co hledal. Děkuji za příspěvek … R^

0 0
možnosti

Kozel_

6. 6. 2011 11:23
Máte pravdu, není tu zásadní rozdíl

Rozdíl je asi spíš v inkasovaných penězích. Prostitutka za podobnou "masáž" si naúčtuje zřejmě méně, než 3 tisíce. Asi to je v méně luxusním prostředí, nebude zřejmě nejdřív masírovat celé tělo. Tantra zní exoticky, takže dost lidí tam jde asi ze zvědavosti. A samozřejmě neberou to, že jdou na určitý druh prostituce.

Tantra je taky spojena s východními pohanskými náboženskými, samo slovo tantra je klíčový náboženský termín. Lidé jsou naučeni vnímat víru ve spojení s celibátem nebo manželskou věrností, pod vlivem křesťanské tradice. Náboženství spojené s chrámovou prostitucí, různým kultickým souložením a praktikami v rámci svátku plodnosti, to jim náboženské nepřijde. Přitom pro většinu pohanských kultů není příznačná zdrženlivost, věrnost či celibát, ale spíš nevázaný sex, promiskuita, kultická prostituce. Pohanská náboženství lépe odpovídají tomu, co chce lidské tělo samo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1976x
Hledám a zažívám Zdraví a Štěstí a podle toho i píšu ...

Spolu s Mínou píšeme o štěstí … Šťastní lidé

Další zápisky si můžete přečíst na osobnějším blogu DeoSum.Com

Můj byznys: Osobní byznys … Živte se tím, co milujete

Šířím myšlenku poctivých peněz.

(Některé kliparty Copyright © 1999 Corel)

Seznam rubrik