Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alfie

19. 7. 2010 8:29
Půjčujete si knihy?

Když veřejná knihovna zakoupí knihu a pak ji půjčuje, dělá totéž, co člověk, který si koupil CD či DVD a poskytuje kopie zdarma kamarádům a známým. Akorát že existence půjčoven knih je legální, protože byla vybojována již v 19. století (a proti vůli tehdejších nakladatelů a knihkupců! :-)

Ano, současné technologie umožňují snadné kopírování dat, snazší než pouhé nahrávání na magnetofon (které nikdo nestíhal) nebo půjčování fyzických nosičů. Takže logicky lidé už nechtějí platit velké peníze za pouhé zhotovení kopie v lákavém obalu. Chtějí dostupnou kulturu v podobě, jaká odpovídá současnému stavu technologií a za cenu tomu odpovídající. Když jim není tato služba distributory nabídnuta, pomohou si vlastními silami a oficiální distribuci obejdou - tak tomu vždy bylo a bude, bez ohledu na diskuze o morálce.

Současný stav věcí je takový, že "piráty" se stala většina populace, což značí "cosi shnilého", protože těžko lze považovat většinu populace za zločince.

0 0
možnosti
VP

Vítek P.

19. 7. 2010 12:03
Re: Půjčujete si knihy?

Dobrý den,

Taky mě napadlo, že u knížek nebo v půjčovně DVD je to něco jako sdílení. Ale záleží na tom, jakou licenci má ta knihovna. Proč by nemohla existovat licence na půjčování, která by stála víc než licence pro domácí použití?

Slovo zločinec je špatně zvolené, niko nedělá jenom zlé činy, ale většina lidí občas nějaký udělá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1976x
Hledám a zažívám Zdraví a Štěstí a podle toho i píšu ...

Spolu s Mínou píšeme o štěstí … Šťastní lidé

Další zápisky si můžete přečíst na osobnějším blogu DeoSum.Com

Můj byznys: Osobní byznys … Živte se tím, co milujete

Šířím myšlenku poctivých peněz.

(Některé kliparty Copyright © 1999 Corel)

Seznam rubrik